Ik ben gepassioneerd door deuren. Mijn interesse is gewekt nadat ik tijdens mijn ingenieursstudies een artikel had gelezen over de verschrikkelijke brand in de Brusselse Innovation in 1967. Er vielen toen driehonderd doden. Dat drama was in België de aanleiding om heel goed na te denken over de manier waarop gebouwen brandveilig konden gemaakt worden. Een goed jaar later lag er een wetsontwerp op tafel. België is daardoor, tot op vandaag, in Europa een van de voorlopers op dit gebied.
Aandacht voor een efficiënt productieproces
In de nasleep van de ramp is men toen onder meer op zoek gegaan naar een manier om de brandweerstand van binnendeuren te verhogen. Na mijn studies ben ik in een schrijnwerkerij terechtgekomen waar ik ondervonden heb hoezeer het klassieke productieproces vatbaar is voor vertragingen. Dat heeft mij aan het denken gezet.
Toen ik in 2006 met Doorsolutions van start ging, heb ik van efficiënter werken meteen een prioriteit gemaakt. Het resulteerde in de ontwikkeling van een stabiliteitspaneel waardoor het aantal stappen in het productieproces van de deur gehalveerd kon worden.
Doorsolutions is klaar voor de introductie van de CE-normering
Ik probeer mijn ervaring als ondernemer intussen te gebruiken in een werkgroep van Unizo Internationaal, die zich bezighoudt met export. Ik ben bovendien lid van enkele technische comités in België en bij de Europese commissie. We houden ons onder meer bezig met het opstellen van de CE-normeringen die in de nabije toekomst van kracht zullen worden. Het zal de transparantie en de eenduidigheid binnen de Europese Unie doen toenemen en de export van technische deuren eenvoudiger maken.
Dankzij de voortdurende aandacht voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe hoogwaardige producten is Doorsolutions klaar voor deze nieuwe stap. Zodra de Europese normen in voege treden, zullen onze deuren het CE-merk dragen en zullen we nog meer dan vandaag de focus leggen op export.
Het mag duidelijk zijn, ik ben nog steeds even gepassioneerd door deuren als 20 jaar geleden.