Studentenhome Louvain-La-Neuve

BrandwerendAkoestischInbraakwerend

Werf

Studentenhome Louvain-La-Neuve

Opdracht

  • 100 deuren die tegelijk brandwerend  (EN 1634-1 - categorie EI1 30 - Benor/ATG 2673), akoestisch (ISO 717-1 - 37 dB) en inbraakwerend (EN 1627 + 1628 + 1629 + 1630 - klasse 3) zijn.
  • Met houten omlijsting die kon afgelakt worden

Probleem

De combinatie van de verschillende functionaliteiten met een houten omlijsting bestond niet. Doorsolutions ontwikkelde een nieuw product dat aan de eisen voldeed.

De opdrachtgever

“Voor een studentenhome had ik deuren nodig die verschillende functies met elkaar combineerden”, vertelt Sebastien Van Nieuwenhoven. “Ze moesten bestand zijn tegen inbrekers die met een koevoet aan het werk gingen. Ze moesten bovendien een vuurhaard gedurende een halfuur kunnen buiten houden en tenslotte ook in staat zijn geluid van 37 decibels te neutraliseren. Het echte probleem was echter dat de omlijsting ook in hout moest uitgevoerd worden. Doorsnee leveranciers kunnen dergelijke deuren enkel leveren als ze in een metalen structuur gevat kunnen worden. Christoph kon ons evenmin een kant-en-klare oplossing aanbieden maar was daarentegen wel meteen bereid om naar een oplossing te zoeken.”

Zaakvoerder Christoph Baete van Doorsolutions:

“Ik stel niet graag klanten teleur. Dus zijn we samen met de architect, de bouwheer, de aannemer en de onderaannemer meteen naar een oplossing beginnen te zoeken die voldeed aan de eisen van de architect. Op basis van de technische kennis die we verzamelden tijdens de ontwikkelingen van onze bestaande deurkernen, hebben we een nieuw product ontwikkeld en laten testen door het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf WTCB. De eerste test, met een omkadering in mdf, mislukte. Pas na een aanpassing met hardhout kregen we de nodige attesten en kon de productie beginnen.”

Conclusie

Christoph Baete: “Door te luisteren naar de problemen van onze klanten en dankzij een perfecte samenwerking met de belanghebbende partijen, zijn we erin geslaagd om snel een nieuw product te ontwikkelen. Voortaan kunnen we dit type deur zonder problemen leveren met een houten omlijsting. Dat levert voor de schrijnwerkers, die de deuren moeten plaatsen, tijdswinst op. Voortaan kunnen ze de afwerking immers zelf regelen en zijn ze niet langer afhankelijk van een derde leverancier van metalen omlijstingen.”

Proefverslagen

  • WTCB PV 4635 (akoestiek)
  • WTCB PV 10290 (Inbraak)
VNH Sebastien
VNH Sebastien

Het voordeel van Doorsolutions is dat ze meteen meedenken om oplossingen te vinden. Bovendien krijgen ze de oplossing vervolgens in een recordtijd klaar.

Hoe we uw deurproblemen oplossen

We denken graag vrijblijvend mee over hoe we uw deurproblemen kunnen oplossen.

Maak nu een afspraak