Kunstpaviljoen Park ter Beuken in Lokeren

BrandwerendAkoestisch

Werf

De stad Lokeren bouwde in 2011 een kunstpaviljoen dat aansluit bij de bestaande villa van de Academie voor Muziek en Woord, in het Park ter Beuken. Het nieuwbouwgedeelte bevat, behalve de hoofdingang van de kunstacademie, op twee niveaus gangen en ruimtes om muziek te maken, tentoonstellingen te organiseren, performances te geven en mensen te ontmoeten. Op de bovenverdieping zijn klassen en burelen.

Klant

Van Duysen is aannemer van algemene schrijnwerkerij en plafondwerken en is specialist in verplaatsbare wanden en gipskartonwanden.

Website: www.vanduysen.com

Opdracht

32 deuren die zowel brandwerend (EN 1634-1 - categorie EI1 30 - Benor/ATG 2673) als akoestisch isolerend (ISO 717-1 - 44 dB) moesten zijn. Met een leveringstermijn van 3 weken.

Probleem

De leveringstermijn die concurrenten voor dergelijke deuren hanteren, bedraagt 12 tot 18 weken. Wij moesten na 3 weken leveren.

De opdrachtgever

“Akoestiek en geluidsisolatie waren in dit project dus enorm belangrijk”, aldus zaakvoerder Eugene van Duysen van Van Duysen Schrijnwerkerij, plafonds en wanden. “De binnendeuren moesten aan hoge akoestische normen voldoen, in combinatie met hun brandwerende functie. Het probleem was niet zozeer om een leverancier van brandwerende deuren te vinden maar wel om iemand te vinden die snel kon leveren. Meestal knappen leveranciers meteen af als ze horen dat ze slechts 3 weken de tijd krijgen. Ik had eerder nog nooit met Doorsolutions samengewerkt maar ik kende de reputatie van Christoph Baete als probleemoplosser in moeilijke situaties.”

Zaakvoerder Christoph Baete van Doorsolutions

“Eugene zat met de handen in het haar omdat hij ervan uit ging dat de deadline niet haalbaar zou zijn. Ik ben een paar keer op de werf geweest om de situatie te komen bekijken en vatte vervolgens de koe bij de horens. De 32 deuren werden netjes op tijd geleverd, zodat ze vervolgens ook netjes op tijd geplaatst konden worden.”

Eugene van Duysen
Eugene van Duysen

Uiteindelijk heeft Doorsolutions ook de gewone binnendeuren, die eerder al bij een andere leverancier waren besteld, herbekleed met een hpl-plaat zodat alle deuren dezelfde afwerking zouden hebben. Het resultaat was een bijzonder tevreden klant.

Hoe we uw deurproblemen oplossen

We denken graag vrijblijvend mee over hoe we uw deurproblemen kunnen oplossen.

Maak nu een afspraak